Централните банкери нарушиха покоя на инвеститорите

Петъчната търговия на 9 септември 2016 завърши със спадове в САЩ

Търговията на NYSE на 9 септември 2016. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg Търговията на NYSE на 9 септември 2016. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

Уолстрийт се върна към волатилност в петък, на 9 септември и търговията завърши с ясно изразени спадове, като Dow Jones изгуби 2,13%, а Nasdaq 2,54%.

След спокойното лято покоят на инвеститорите бе нарушен, след като централните банкери сигнализираха за нежеланието си да продължат стимулите, а американските акции завършиха най-лошата си седмица от февруари, съобщи Bloomberg.

Щетите бяха най-големи във финалната сесия, когато президентът на бостънския Фед Ерик Розенгрен предупреди, че не бива да се чака дълго, за да се увеличат лихвите. Ден по-рано президентът на ЕЦБ Марио Драги омаловажи нуждата от повече мерки за насърчаване на растежа.

„Без съмнение хората се бяха отпуснали в последните два месеца”, каза Джон Манли, главен стратег на Wells Fargo Funds Management в Ню Йорк, цитиран от Bloomberg.

„Но пазарът сега показва леко разочарование от коментарите на централните банкети. Те дадоха на пазара достатъчно причини отново да се изнерви”.

Последни новини
Още от Пазари