Ролята на Германия в Еврозоната се засилва

Пазарен коментар на Себастиан Салек, 12.08.2016

Себастиан Салек, Bloomberg - Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Себастиан Салек, Bloomberg - Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Засилва се ролята на Германия, като фактор в запазването на икономиката в Еврозоната се засилва. Това каза в своя пазарен коментар за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria анализаторът Себастиан Салек, Bloomberg - Лондон.

"Stoxx 600 се колебае между печалби и загуби и се е насочил към седмична печалба. Вчера при затваряне изтри загубите от Brexit. Подобна тенденция има и при основните национални индекси. Златото и среброто увеличават загубите си. Повишението при акциите навреди на търсенето на активи убежища. Петролът продължава да се покачва, насочил се към най-голямото си седмично повишение от април".

Германската икономика се е представила по-добре от очакваното през второто тримесечие, каза Салек. "Тя се представя над предвижданията на анализаторите. Очакваше се известно забавяне, но всъщност има ръст от 0.4% през трите месеца до края на юни. Това сигнализира, че най-голямата европейска икономика вероятно ще се справи с последствията от Brexit. Засилва се ролята на Германия като фактор в запазването на икономиката в Еврозоната".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари