Сигнал, че основният германски индекс може да тръгне надолу

Индексът на относителната сила стигна ниво от 70 пункта

Графика: Bloomberg Графика: Bloomberg

Основният германски борсов индекс DAX отбелязва ръст от 0,57% до 10712 пункта към 13:15 ч. българско време днес, 11 август. Петдневното поскъпване на индекса го изведе на територията на бичия пазар, но дали поскъпването не се случи прекалено бързо?

Индексът на относителната сила (инструмент, който техническите анализатори използват, за да преценят дали даден актив не е свръхразпродаден или свръхизкупен) стигна ниво от 70 пункта. Това е ниво, което се приема от анализаторите за границата, в която даден актив става свръхизкупен и което може да предшества понижение.

Последния път, когато индексът на относителната сила стигна ниво от 70 пункта, стойността на DAX се срина с 14% през следващите 3 месеца.

Най-поскъпналата акция в индекса към 13:24 ч. българско време пък е на RWE, която бележи ръст от 2,16%. Печалбата на най-големия енергиен производител в Германия нарасна с 10% за първото полугодие на 2016, предаде Bloomberg. Изгладената нетна печалба расте до 598 млн. евро ($668 млн.) за шестте месеца, приключили на 30 юни.

Последни новини
Още от Пазари