Най-поскъпнали и най-поевтинели акции в САЩ за 2 август

Акциите на кои американски компании се раздвижиха най-много през последната сесия

Водещите борсови индекси в САЩ приключиха сесията на 2 август с понижения. Широкият S&P 500 загуби 0,64%, Dow Jones Industrial Average - 0,49%, a NASDAQ 100 – 0,77%.

Трите най-поскъпнали акции на компании за последната търговска сесия идват от широкия S&P 500. С най-сериозно поскъпване се отчете Mallinckrodt PLC – 14,16%. Втора по поскъпване остана Biogen с ръст от 9,37%, а третата най-силна акция в индекса е Dun&Bradstreet с ръст от 7,59%.

На обратния полюс са Delta Air Lines с поевтиняване от 7,83%, Kohl's Corp с поевтиняване от 7,95% и Dish Network Corp. с поевтиняване от 8,02%.

Отличникът за последната борсова сесия в САЩ – Mallinckrodt – е фармацевтична компания, специализирана в производството на болкоуспокояващи. Акциите на компанията се изстреляха нагоре след като тя повиши прогнозата си за изгладената печалба на акция до диапазона от $8,50 - $8,80 на акция. Предишният диапазон, който компанията допускаше, беше между $8,15 и $8,50. Освен това печалбата на акция за третото тримесечие на фискалната година, както и нетните продажби надхвърлиха очакванията.

Втората най-добре представила се компания за вчерашната сесия в САЩ, приключила късно вечерта българско време, Biogen – работи в сходна сфера, като разработва и продава терапии с фокус върху неврологията, онкологията и имунологията. Акциите на компанията тръгнаха рязко нагоре след информации от Wall Street Journal, че Merck и Allergan обмислят да я придобият. Ръстът от почти 10% е най-големият дневен ръст на акциите на Biogen от март 2015 насам. В следборсовата търговия обаче акциите на Biogen отстъпиха, след като се появи информация, че сделка с Allergan е малко вероятна.

Третата най-поскъпнала акция е тази на компанията за бизнес информация и услуги Dun&Bradstreet. Акциите на компанията отбелязаха най-висок ръст от 4 години насам, след като печалбата за последното тримесечие изненада приятно, достигайки $1,37 на акция при очаквания за $1,18 на акция. Освен това компанията повиши прогнозата си за фискалната 2016.

Акциите на компанията за пътнически и товарни въздушни превози Delta Airlines от своя страна загубиха 7,83%, след като изнесе слаби резултати за приходите на пътник за юли. Индикаторът бележи спад от 7% за миналия месец, а слабите данни се отразиха негативно на целия сектор, като акциите на редица авиолинии в САЩ поевтиняха.

Веригата за универсални магазини Kohl поевтиня със 7,95% само за ден, след като се появиха информации, че летният сезон е слаб за продажбите в универсалните магазини. Kohl's Corp ще изнесе финансови резултати за второто тримесечие на 11 август.

Телевизионният оператор Dish Networks, част от индекса NASDAQ 100, от друга страна губи 8%, след като обяви, че ще емитира конвертируем дълг на стойност $2 млрд. за финансиране на своя стратегия по разширяване на радиовълните, които поддържа. В резултат S&P понижи кредитната си оценка за компанията от BB- до B+.

 

Последни новини
Още от Пазари