Най-добрата реколта на царевица от 1944

Цените на царевицата с втора поредна седмична загуба от 15%

Реколта на царевица - Photographer: Gary Gardiner/Bloomberg Реколта на царевица - Photographer: Gary Gardiner/Bloomberg

Американските фермери очакват най-високият добив от реколтата на царевица от времето на Втората световна война, на фона увеличение на засятите полета с царевични насаждения в 30 американски щата. Фермерите са разширили площите с посеви на селскостопанската култура над 7% през 2016 г. в сравнение с 88 млн. акра засети през 2015.

Цените на селскостопанската продукция през последното тримесечие се повишиха с 13%, измервани чрез Bloomberg Agriculture Index (BCOMAG). Благоприятното време за сеитба подтикна фермерите да засадят повече площи с насаждения на царевица, соя и пшеница.

Метеорологичните условия за развитието на зърнените култури и дъждовете в САЩ задържаха високи добивите на селскостопанската продукция в последните месеци и фермерите очакват най-добрата реколта на царевица от 72 години насам.

Най-голямото увеличение на селскостопански насаждения в САЩ от 1944 на площ от 94 148 000 акра, според доклада на Министерството на земеделието, изнесен на 30 юни във Вашингтон.

Реколтата е повече от прогнозираните от агенцията на земеделието 93 601 000 акра за март, въз основа на проучване сред земеделските производители преди сезона на засаждане.

Цените на царевицата паднаха над 4% до ниво от 363 долара на Chicago Board of Trade (CBOT) от изнасянето доклада за фермерската продукция на 30 юни, което е най-ниското ниво от април. Царевицата се търгуваше на нива от 439 долара, което е спад от 15% за последните две седмици.

Складовите наличности на царевица се покачиха на най-високото ниво от 1988, изненадвайки прогнозите на анализаторите. Наличните количества от миналогодишната реколтата се покчиха над 6% до 4,722 млрд. бушела, по данни от 1 юни.

Потреблението падна до 3,1 млрд. бушела, което е спад от 3,3 милиарда от година по-рано, което повиши складовите наличности над 4,52 млрд. бушела. Доклада на министерството на земеделието може да предизвика опасения за глобалното пренасищане на зърно.

"Печалбите ще намалеят и резултатите от доклада вероятно ще обърнат бичия тренд на пазара на царевица", заяви Дон Руз, президент на US Commodities в West Des Moines.

Фючърсите на царевицата с доставка септември (ZCU6) се търгуват на ниво от 365 долара на 1 юли на борсата в Чикаго (CBOT).

Цените на фючърсите на царевицата падат с втора поредна седмична загуба от 15%, най-дългата губеща серия за контрактите с доставка през септември (ZCU6). Bloomberg Grains Index (BCOMGR) отбелязва 10% понижение на двуседмична база. 

Последни новини
Още от Пазари