Печeлившите инвестиции при Brexit

Сигурните инвестиции във времена на несигурност

Златни кюлчета - Photographer: Dario Pignatelli/Bloomberg Златни кюлчета - Photographer: Dario Pignatelli/Bloomberg

Инвеститорите винаги се възползват от политически събития, като референдума на Великобритания на 23 юни и независимо от вота на британците дали да останат в Европейския съюз, банкерите ще отчетат значителни печалби, като заложат на волатилността при златото.

 

Най-сигурната инвестиция, от която може да се спечели в среда на волатилност и страх на пазарите е дълга позиция на „Gold Variance Swap”

 

Variance Swap се базира на линейния спред при голяма волатилност на пазара, следователно възвращаемостта се увеличава с по-голямата нестабилност на съответния финансов инструмент, като печалбата се изчислява на вероятно, а не на стандартно отклонение и винаги е по-голяма при волатилен пазар.

 

Очаква се нестабилността на пазара на златни фючърси да се увеличи значително и от гледна точка на инвеститорите, които търгуват с финансови инструменти на деривативните пазари, както в случая е Variance Swap , който повишава стойността си, когато волатилността на пазара се увеличава и това го прави една от най-безрисковите и сигурни инвестиции.

 

Пазарите остават силно зависими от проучванията на общественото мнение от анкетите направени сред британците за вота от референдума на 23 юни.

 

С наближаването на изборите, цената на златото се понижава, поради прогнозите и коефициента на залозите на букмейкърите, които предлагат по-висок коефициент при вот Великобритания да "Напусне" обединения блок на ЕС.

 

Спот цената на златото се търгува на ниво от 1 268 долара за тройунция в 13:45 ч. на борсата London Metal Exchange (LME) Лондон, което е 0.38% понижение на дневна база. Волатилността на пазара на златни фючърси скочи до най-високите нива от март 2015 г.

 

Ако британците гласуват „За“ Brexit, инвеститорите ще се възползват от сътресението на пазарите, което ще доведе до силно повишена нестабилност на пазарите и значително покачване на цената на златото. Отворените дълги поръчки в Gold Variance Swap ще отбележат значителни печалби.

 

Ако британците дадат вота си, да останат в 28 националния обединен блок, нестабилността на пазара на златни фючърси също ще се увеличи значително, тъй като инвеститорите ще препозиционират дългите си позиции в злато, което също така ще доведе до голяма волатилност на пазара и инвестициите в Gold Variance Swap ще регистрират огромни печалби.

 

Печалившите страни от големи политически събития, като референдума във Великобритания винаги са инвеститорите и независимо от вота на британците да останат в обединения блок или да напуснат ЕС ще спечелят, ако заложат на високата волатилност при златото.

 

Последни новини
Още от Пазари