Бичите залози на среброто следват златото

Металите обаче отстъпват през последните дни

Еднокилограмови кюлчета сребро. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Еднокилограмови кюлчета сребро. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Корелацията между среброто и златото продължава да е ясно изразена през последните седмици. Освен по отношение на цената, това е така и по отношение на залозите за бъдещото  движение на благородните метали.

Опциите, които биха се оказали печеливши при поевтиняване на среброто и златото, са по-евтини от тези, които биха донесли печалби при поскъпване, за най-дълъг период от поне 2009 насам.

Данните са индикатор за мечите настроения по отношение на среброто, на които ставаме свидетели през последните месеци, каза анализаторът Робин Бар от Societe Generale в телефонен разговор с Bloomberg.

През последните дни обаче златото и среброто отстъпват леко заради обръщането на настроенията по отношение на изхода на референдума във Великобритания. Към 15:50 ч. златото отстъпва с 0,47%, а среброто с 0,46%. След като се увеличиха очакванията за това, че Великобритания ще остане в ЕС, търсенето за активи убежища като златото утихна.

Последни новини
Още от Пазари