Кога Фед ще вдигне лихвите - залозите са в разгара си

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 18.05.2016

Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Голямата новина е пускането на протоколите на Фед. Това каза Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк, в своя пазарен коментар за предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria. Езикът, който ще използва Федералният резерв ще повлияе на пазара на акции в Ню Йорк.

Покачват се акциите на банките, а акциите на търговците на дребно паднаха, каза анализаторът. "Спадът на техните акции поражда съмнение, че потребителите не харчат достатъчно или поне не толкова, колкото икономистите са предвиждали".

"В момента момента залозите са в пик. Двама от председателите на Фед подсказаха, че може би ще има някакъв ход през юни. Протоколите ще излязат два часа преди приключването на сесията".

По думите на Кийнан в момента има 16% шанс за се вдигнат през юни лихвите, а за юли вече се е покачил на 33. "Септември е месеца, когато вече са по равно залозите, а вече се говори и за февруари следващата година". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари