Goldman Sachs: Доларът в нов бичи тренд

Понижението на долара до едногодишно дъно, е начало на нов бичи тренд

Американски долар - Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Американски долар - Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Goldman Sachs анализира американската валута, след най-слабия доклад от седем месеца насам за новосъздадените работни места на U.S.Bureau of Labor Statistics показва, че пазарните очаквания за икономически растеж в САЩ, както и планираната монетарната политика на Федералния резерв да увеличи лихвените нива 4 пъти до края на годината са намалели твърде много и твърде бързо.

Индексът на щатския долар (US Dollar Index) измерващ силата на долара спрямо кошница от най-търгуваните основни чуждестранни валути се повиши с близо 3 на сто от едногодишното дъно, отбелязано през миналата седмица, което е доказателство, че инвеститорите игнорират най-слабите данни от седем месеца насам за новосъздадените 160 хиляди работни места от американската икономика.

Техническия анализ на банката показва, че понижението на долара до едногодишно дъно отбелязано на 3 май е края на корекция, която е начало на нов бичи тренд за американската валута.

 

 

"Ние оставаме бичи настроени към долара и мисля, че корекцията го доказва“, заяви Робин Брукс, главен валутен стратег на Goldman Sachs в Ню Йорк. "Реакцията на пазара в подкрепа на долара, въпреки едни от най-слабите данни за новосъздадените работни места подкрепя позицията ни.“

Goldman Sachs прогнозира, че доларът ще се повиши средно с 15 на сто през следващите две години, като паричната политика на САЩ се нормализира, заяви още Брукс. Това не е първият случай, в който банката потвърждава дългите си позиции в долари, въпреки че икономическите данни са противоположни на пазарната реакция.    

Последни новини
Още от Пазари