Как Infiniti ще се разрасне на китайския пазар

Какви са тенденциите при размерите на превозните средства

Роланд Кругер, президент на Infinity Motor. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Роланд Кругер, президент на Infinity Motor. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Един от производителите на луксозни автомобили - Infiniti - все още е малък играч в Китай, но компанията има амбициозни планове за присъствието и позицията си в страната. Нейният президент Роланд Кругер коментира темата за Bloomberg от автошоуто в Пекин.

SUV сегментът расте. В същото време размерът на превозното средство се променя. Има тенденция към намаляването му, този тренд е налице и е много ясно забележим. През тази година ще пуснем на пазара в Китай кросоувър модел. Това е моделът QX 30 това е кросоувър от C серията с по-малък двигател. Разпознаваме тази тендеция и искаме да се възползваме от възможността на пазара. Пазарът в Китай е много важен за нас, защото все още представлява възможност по отношение на сравнителната ни позиция спрямо останалите конкуренти. Честно казано, все още сме малък играч и искаме да се превърнем в един от големите играчи. Има потенциал за растеж и тези автомобили с този дизайн ще ни позволят да развием марката в тази посока, каза Кругер.

С навлизането в следващата година, този растеж ще остане над пропорционалния, но ще се нормализира в сравнение с предишните години заради пускането на новия модел и ефектите от него. В края на годината ще имаме нови модели на пазара и отново очакваме ръст над пропорционалния. Вярваме, че ще има симбиоза между добри продукти, правилните продукти, но също и добро развитие на пазара. Ще разчитаме на силни инвестиции в маркетингови дейности и отдадеността на доставчиците, разширяването на мрежата ни от доставчици, които да предоставят добра услуга на клиентите ни. Това е много важно, завърши президентът на Infinity.

Вижте концептуалните модели и новите електромобили и хибриди, показани на автосалона в Пекин от 25 април до 4 май 2016.

 

Последни новини
Още от Пазари