Японските пазари водят в покачването

Пазарен коментар на Ивон Ман, Bloomberg - Хонконг, 19.04.2016

Ивон Ман, Bloomberg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ивон Ман, Bloomberg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изминал е само един ден, а разликата, която се наблюдава на пазарите е огромна. Това каза Ивон Ман от Bloomberg - Хонконг​ в своя пазарен коментар в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria. "Изтрити са всички загуби, които имахме вчера благодарение на задържането на цените на петрола на Уол Стрийт. Местният индекс се покачи най-много от месец насам".

"Япония води в покачването. Nikkei 225 има скок от над 3% след вчерашния спад, а йената се понижи до 109 за долар. Виждаме съживяване при акциите, то не се повлия от силното земетресение в страната".

Sony е нагоре с 6%, въпреки че един от заводите за чипове за фотоапарати беше затворен, но вече няма загуби за компанията, каза Ман. "Акциите изтриха загубите си".

"Китайският индекс е почти непроменен покачват се миннодобивните компании, но имаме спад при акциите на енергийните компании".

Националната банка на Корея запази лихвените проценти за десети пореден месец, каза още анализаторът. "Това не беше изненада, но Централната банка намали прогнозите си за БВП за 2016 до 2,8% от предходните 3%. Прогнозата за инфлацията също са надолу до 1,2%".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари