Топ 3 най-поскъпнали и най-поевтинели акции в САЩ

Кои акции бяха най-волатилни в САЩ на 11 април

Най-поскъпналите и най-поевтинелите акции в САЩ на 11 април. Графика: Bloomberg TV Bulgaria Най-поскъпналите и най-поевтинелите акции в САЩ на 11 април. Графика: Bloomberg TV Bulgaria

S&P 500 приключи сесията на 11 април със спад от 0,27%, като отново от началото на годината индексът навлиза на гевативна територия. През първите 3 месеца и 11 дни на 2016 американският бенчмарк индекс е загубил 0,1%. Акциите на 205 компании поскъпнаха, докато книжата на 297 компании отбелязаха спадове по време на търговската сесия на 11 април.

Най-сериозни поскъпвания за сесията отчетоха Chеsаpeake Energy (19.68%), Newmont Mining (6,91%) и Seagate Technology (5,27%).

Жертви на най-сериозен спад станаха Endo International (-8,02%), National Oilwell Varco (-6,15%) и Under Armour (-5,82%).

Chеsаpeake Energy – компания за проучвания и добив на петрол и природен газ – се отчете с най-сериозен ръст на акциите в процентно озражение. Ценните книжа на компанията поскъпнаха с 19,68% до $4,50, движени от сделката, която енергийната компания постигна с кредиторите си. Компанията заложи като обезпечение всички свои газови находища, офис сгради и дериватни договори, за да продължи да има достъп до кредитна линия за $4 млрд. Това е трето предоговаряне на условията по кредита през последните 16 месеца. През миналата година акциите на Chеsаpeake Energy поевтиняха със 77% заради срива в цената на петрола и газта и разтящите ѝ задължения.

Newmont Mining е втората най-добре представила се компания, като акциите ѝ поскъпнаха с 6,91%. Компанията работи в сферата на разработването на минерални залежи, като добива и злато и мед. Ръстът в акциите на миннодобивната компания беше движен от поскъпването на златото, което на 11 април стигна 3-седмичен връх. По-рано през годината Newmont успя да понижи дълговете си, отново благодарение на поскъпването на златото.

Seagate Technology също отчете сериозен ръст от 5,27%. Технологичната компания за производство на хард дискове за корпоративни цели, както и системи за бекъп на данни и за съхраняване на информация, се радва на оптимизъм около своя нов външен хард диск за съхраняване на информация Inovv8, който използва новия стандарт USB 3.1. Освен това финансово списание Barron публикува анализ, според който акциите на компанията могат да донесат възвращаемост от 20% през годината.

Здравната компания Endo International загуби 8,02% от стойността на акциите си до $26,03 на акция, след като друга фармацевтична компания - Insys Therapeutics – прогнозира по-слаби продажби за първото тримесечие на годината за своето болкоуспокояващо Subsys заради по-строгите регулации около подобни медикаменти, които се очакват в САЩ. Болкоуспокояващите са един от основните продукти на Endo International.

National Oilwell Varco – компания за производство на съоръжения за добив на газ и петрол – загуби 6,15% до $27,32 долара на акция след като понижи дивидента си за тримесечие с 89% до 5 цента акция. Евтиният петрол и пониженото търсене на добивна техника принудиха компанията да предприеме този ход.

Акциите на производителят на спортни стоки Under Armour загубиха 5,82% до $41,16 на акция заради слабото представяне на бизнеса в сферата на женските спортни стоки – една от сферите на които най-много се разчиташе за растеж. Продажбите в сферата бележат спад от 7% през първото тримесечие на годината. През предходното тримесечие отново имаше спад – от 6%.

 

Последни новини
Още от Пазари