Очаква ни силно волатилна седмица

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 11.04.2016

Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очакваният спад на приходите в САЩ през сезонът на отчетите е доста голям. Ако е прав анализът на Bloomberg, той показва най-големия спад на приходите от финансовата криза насам.

Признаците за нарастване на индустриалното търсене в Китай подкрепят покачването на акциите на суровини.

Наблюдава се спад при акциите в компаниите от сектора здравеопазване. Както се изрази един мениджър-портфейл, това явно сочи, че има известни рискове за печалбите, но има инвеститори, които гледат в бъдещето и се надяват, че ще има ускоряване и покачване в печалбите.

Що се отнася за очакванията за приходите, инвеститорите се надяват да получат знак от корпоративна Америка. Прогнозите на анализаторите за първата четвърт от годината са за спад от 10%, включително и 20% спад при банките. Изглежда ще бъде доста тежък сезон за инвеститорите, за пръв път от осем месеца се намаляват прогнозите повече от очакваното.

Всички много се вълнуват от срещата в Доха в неделя, където ще се дискутира замразяване на производството на петрол. Някои казват, че едва ли ще се стигне до практическо споразумение, други се надяват, че ще има такова. Както каза един мениджър, може да се постигне споразумение и това ще стимулира покупките и вероятно някои ще покриват къси позиции преди срещата. Петролът се възстанови, след като спадна до най-ниските си нива за повече от 12 години. Очаква ни една силно волатилна седмица.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Пазари