Южна Корея с мерки в подкрепа на търсенето на корпоративни облигации

Те ще станат ясни до края на юни

Централата на Samsung, Сеул, Южна Корея. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Централата на Samsung, Сеул, Южна Корея. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Правителството на Южна Корея обмисля мерки, с които да подкрепи търсенето на корпоративни облигации Клас А или по-нисък, пише Bloomberg, цитирайки Yonhap News.

Мерките целят компаниите да бъдат улеснени при финансиране чрез емитиране на дълг и се очаква те да бъдат обявени през първата половина на годината, пише изданието.

Сред промените, които ще се вземат под внимание, са да се позволи на управляваната от държавата Korea Development Bank да купува повече облигации Клас А и да се направи задължително за т.нар. високодоходни фондове да инвестират в такива книжа.

Комисията за финансови услуги в Южна Корея посочи в свое изявление, че обмисля различни възможности за подобряване на регулациите върху корпоративния дълг, които ще станат ясни до края на юни, но без да дава конкретни детайли. От институцията отрекоха да са били обсъждани промени, засягащи Korea Development Bank. 

Последни новини
Още от Пазари