Интересът към развиващите се пазари в САЩ расте

Сериозни притоци на капитали към ETF фондове, инвестиращи в акции и облигации на развиващите се пазари

Електронно табло в Мадридската фондова борса. Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg Електронно табло в Мадридската фондова борса. Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg

Инвеститорите са добавили $1,67 млрд. към американските борсово търгувани фондове, инвестиращи в акции и облигации на развиващите се пазари само през миналата седмица (7-11 март). Това е четвърта поредна седмица на притоци на капитали към тези фондове, маркирайки най-дългия подобен период от май 2015 насам.

През предходната седмица притоците на капитали към американските борсово търгувани фондове, инвестиращи в акции и облигации на развиващите се пазари е била дори по-висока - $2,31 млрд., като това е най-високата стойност от април 2014 насам.  

Най-голям ръст на притоците на капитали има към фондовете, инвестиращи в Китай и Хонконг.

Широкият индекс, проследяващ движенията на развиващите се пазари, MSCI Emerging Markets поскъпна с 1,3% през последната седмица.

Сериозните разпродажби на акции на развиващите се пазари от началото на година предизвикаха поевтиняване на основните индекси на повечето развиващи се пазари, най-вече в Китай. Засиленият интерес към американските борсово търгувани фондове, инвестиращи в акции и облигации на развиващите се пазари, показва, че може би тези индекси са достигнали дъното и инвеститорите се опитват да отворят позиции в тях докато са още в най-ниската си точка.

Последни новини
Още от Пазари