Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Инглес: Настроението в Азия е на предпазлив оптимизъм

Бизнес старт 10.03.2016

Дейвид Инглес Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дейвид Инглес Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Като се обобщят многото данни и новини днес, всъщност повечето азиатски пазари показват укрепване днес. Това заяви в "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria от Хонконг журналистът от Bloomberg LP Дейвид Инглес, който говори за състоянието на борсите в азиатско-тихоокеанския регион. "Акциите в енергетиката изпреварват всички останали, благодарение на по-високите цени на петрола днес."

Трябва да се отбележи, че обемите са доста ниски. В този смисъл, ще е разумно да изчакаме заседанието на ЕЦБ. Тази сутрин излязоха няколко решения за лихвени проценти Изненадващо Централната банка на Нова Зеландия намали лихвените проценти, а в Корея ги оставиха на същите нива. Инфлацията в Китай изпреварва прогнозите с най-високите си темпове от юли 2014 при цените на хранителните продукти. В този контекст на овладяна инфлация продължаваме да очакваме новини от Марио Драги тази вечер. Всички очакват да има движение. Изненада може да има при облекченията.

Икономистите в Bloomberg смятат, че ще има още едно понижение на лихвите и въвеждане на двустепенна система, за да се смекчи ударът върху банките. За пазарите от значение е дивергенцията при валутите, която води до това решение.

Съотношението бид то кавър се следи внимателно това трябва да се има предвид, особено при това движение на доходността каквото имаме в Токио.

Общо взето денят беше добър.

Чуйте повече за азиатските пазари във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт