Най-добре представилите се хедж фондове за 2015 г.

Специалният доклад на Bloomberg & Hedge Fund Research Inc. за ранга на хедж фондовете през 2015 г.

Манхатън, Ню-Йорк - фотограф: Craig Warga/Bloomberg Манхатън, Ню-Йорк - фотограф: Craig Warga/Bloomberg

Хедж фондове в световен мащаб увеличиха нетният си капитал с 44 милиарда долара в активи през 2015 г., което е най-ниският ръст на капитал от 2012 г. насам, според доклада на Hedge Fund Research Inc.

Голямата волатилност на пазарите и рекордните отворени поръчки на петролни фючърси върху падащите цени на петрола се отразиха негативно на балансите на компаниите. Неочаквани икономически събития и срива на цените на петрола, доведоха до огромни загуби за едни от най-големите хедж фондове в сета.

Нискорисковите и широкодиверсифицирани хедж фондове се представиха много по-добре, отколкото големите фондове, които инвестират в по-рискови активи. Фондовете базирани на инвестиции в енергийният сектор изпитваха големи трудности в хеджирането на риска, с цел да защитят интересите на инвеститорите.

Специалният доклад за ранга на хедж фондовете през 2015 г. на Hedge Fund Research Inc. се базира на данни събрани от Bloomberg, в класацията за най-добре представилите се хедж фондове с над 1 милиарда долара активи.  

Последни новини
Още от Пазари