Зеб Екърт: азиатските пазари са в червено

Коментар от Хонконг

Много от пазарите в региона, включително Китай и Япония, днес остават затворени заради празниците. Затова и търговията днес е по-вяла от обичайното, но инвеститорите определено следят коментарите на председателката на Фед, които подсказват, че Фед може да промени позицията си на 180 градуса, ако икономическите условия се влошат. Тя обърна внимание на Китай, като каза че Фед следи внимателно несигурността, която все още владее китайските пазари.

Днес хонконгските инвеститори се върнаха след новогодишните празници, но празничния дух отсъства. Акциите на компании от Ханг Сенг бележат най-лошото начало на лунната нова година от 1994.

В Корея, индексът KOSPI достигна най-ниските си нива от три години насам.

Акциите от индекса MSCI Asia Pacific се търгуваха при спад през целия ден, но пазарът в Австралия беше изключение и успя да приключи на зелена територия, а австралийската борса е сред водещите до този момент.

Акциите на компаниите в енергетиката имат рязък спад след 11% срив на суровия петрол по време на почивните дни. Най-големите петролни производители в Китай, Petrochina, CNOOC, и Sinopec днес търгуваха при спад.

Наблюдаваме спад на акциите на туристическите компании и търговците на луксозни стоки като най-голямата бижутерска верига в Хонконг Chow Sang Sang, след кървавите улични безредици в Хонконг този вторник. Анализаторите твърдят, че сцените на улично насилие вероятно ще накарат туристите да избягват Хонконг.

Хонконг Експрес Еърлайнс трябва да се следи днес заради коментарите на директора на компанията, който говори за голямо натоварване по линията до и от Ню Йорк около лунната нова година. Ежедневникът Минг Пао пише, че авиокомпанията е отбелязала 90% натовареност по време на почивните дни спрямо 87% процента за миналата година.

Вижте и видеото.

 

 

 


 

Последни новини
Още от Пазари