Evergrande придобива активи за $3,2 млрд. в Китай

New World China Land Ltd подписа споразумение да продаде имот в китайските градове Гуейян и Чънду

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Evergrande Real Estate Group Ltd ще придобие проекти в Китай на стойност 20,4 млрд. юана ($3,2 млрд.) от хонконгския милиардер Чън Ю-Тун, пише Bloomberg.

New World China Land Ltd подписа споразумение да продаде имот в китайските градове Гуейян и Чънду на Evergrande за общо 7,3 млрд. юана, съобщи базираната в Хонконг New World China Land в изявление до фондовата борса в града държава. В отделно изявление Evergrande заяви, че ще закупи 5 проекта на обща стойност 13,1 млрд. юана от Chow Tai Fook Enterprises Ltd, която се контролира от семейството Чън.

Отношенията между Председател Чън Ю-Тун и ръководителя на Evergrande Хуй Ка Ян, двама от най-богатите хора в Китай и Хонконг, датираот поне от 2008, когато семейството на Чън бе част от група от инвеститори, които закупиха дял от $506 млн. в Evergrande година преди първичното публично предлагане на дружеството. По-рано този месец Evergrande постигна споразумение да закупи активи за 13,5 млрд. юана от New World China Land Ltd. Evergrande постигна споразумение и за набиране на капитал на стойност $1,5 млрд. чрез продажбата на ценни книжа на контролираните от фамилията на Чън дружества.

"Чрез продажбата на проектите на Evergrande New World China Land Ltd се опитва да се отдръпне от своите активи", коментира Тони Хо, анализатор в RHB ОСК Securities Hong Kong Ltd.

Последни новини
Още от Пазари