Сали: Днес Фед решава дали ще вдига лихвите

Азия подскача нагоре след шест сесии на загуби, каза анализаторката

Джулиет Сали Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Джулиет Сали Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Денят най-сетне е тук – Федералният резерв се очаква да повиши лихвените проценти за първи път от десет години по време на срещата си. Анализаторите оценяват вероятността за повишение на лихвите на 76%. Това каза в „Бизнес старт“ пазарната анализаторка от офиса на Bloomberg в Хонконг Джулиет Сали. Азиатските акции се възстановяват от най-ниското си ниво от началото на октомври след шест губещи сесии, допълни тя.    

Суровините водят във възстановяването. Noble Group в Сингапур се изстреля нагоре заради напредналите преговори да бъде продаден земеделския й дял.  

Рисковият апетит възкреси BHP Billiton от десетгодишното си дъно. Sinopec, PetroChina и China Petroleum също се движат в положителна траектория.

Тук в Хонконг Hang Seng е с 1.9% нагоре, пречупвайки най-дългата си губеща поредица от 1984, а това е най-големият ръст от две седмици, каза Сали.

В Япония се наблюдава силно прегрупиране на акциите – Nikkei 225 расте с 2.61%. Страната на Изгряващото слънце расте за първи път от три сесии.  

В Корея безработицата остава непроменена на 3.4%. Samsung Engineering нарастна с най-много през последните три месеца насред позитивни възгледи за печалбата на фирмата. Morgan Stanley повиши експозицията си на южнокорейски активи, тъй като предрича, че вонът ще се отслаби.

Австралия се възстановява от най-ниското ниво от юли 2013, достигнато вчера. ASX 200 се търгува за 5028.45 – повишение с 2.42%.

 

Последни новини
Още от Пазари