Акциите на GoPro поевтиняха

Спадът за годината достига 75%

Ник Уудман, основател и изпълнителен директор на GoPro Ник Уудман, основател и изпълнителен директор на GoPro

Акциите на компанията за производство на камери и дронове с камери GoPro поевтиняха с най-много от 6 седмици след като Morgan Stanley понижи рейтинга и прогнозата си за цената им, базирайки се на по-бавния ръст в търсенето на дрони и закъснялото представяне на следващото поколение екшън камера на компанията, съобщава Bloomberg. 

Аналзаторът от Morgan Stanley Джеймс Фосет понижи рейтинга си за акциите на GoPro, препоръчвайки на инвеститорите да държат по-малък дял от портфолиото си в тях и прогнозира ниво на цената от 12 долара, спрямо 23 долара преди това. Акциите на GoPro поевтиняха с 16% до 16,17 долара в 11:25 ч. местно време в Ню Йорк, като преди това дори стигнаха 15,90 долара – най-ниското ниво от 29 октомври. От началото на годината акциите на компанията са поевтинели със 75%. 

„Вероятно е високото ниво на материални запаси да продължи и през 2016 г., по-бавния ръст на възможностите при потребителските дрони и по-късното представяне на HERO 5 ни накараха да намалим оценките“, написа Фосет в документ за инвеститорите. 

Сентиментът по отношение на производителя на екшън камери е нестабилен. През миналата седмица GoPro регистрира най-сериозното си поскъпване от 7 месеца насам, след като брокерската компания FBR & Co. каза, че Apple може да се интересува от придобиване на GoPro. Интересът на инвеститорите е поддържан и от новият дрон на компанията, който трябва да бъде представен през следващата година. 

 

 

Последни новини
Още от Пазари