Кийнън: Щатските борси закриха седмицата със загуби

Суровините и индексите падат на фона на инвеститорските очаквания за повишение на лихвите на Фед, каза анализаторката.

Сю Кийнън Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнън Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американските фондови пазари регистрираха четвърти ден на спадове от последните пет. Така обобщи петъчния търговски ден анализаторката от Bloomberg Сю Кийнън в предаването “Investbook” по Bloomberg TV Bulgaria. Освен за индексите тя говори и за представянето на петрола и потребителските настроения. Суровините и индексите падат на фона на инвеститориските очаквания за повишение на лихвите на Фед, заяви Кийнън. Инвеститорите чакат за знаци, които да поттвърдят възгледите им за следващия ход на Федералния резерв.

Петролът се понижи с 3% и сега вече е под 36 долара, което е седемгодишно дъно. 240 млрд долара бяха изтрити от капитализацията на петролните компании една седмица след срещата на ОПЕК, в която изоставиха производствените квоти, допълни тя.

Индексът VIX, който измерва страхът и волатилността сред инвеститорите, се повиши с 45% за една седмица – това е огромно, каза анализаторката. Това е най-голямото му увеличение от летните разпродажби. Получихме няколко доклада днес, продължи тя, сочещи, че продажбите се увеличиха с най-бърз тем от четири месеца през ноември, а цените на дребно се покачвант с най-много от юни насам. Потребителското доверие е на четиримесечен връх през декември, каза тя

Последни новини
Още от Пазари