Нончев: Негативизъм на пазарите в Европа и Азия

Всички погледи са вперени във Фед и как световните валути ще реагират на решението за вдигането на лихвите, коментира анализаторът.

Иван Нончев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иван Нончев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Червеният цвят доминира при закриването на азиатските индекси, така обобщи търговския ден в азиатско-тихоокеанския регион Иван Нончев в предаването „В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria. Освен това той съобщи посоката, в която се движат водещите европейски индекси, която също е низходяща.

Юанът проби августовското дъно, като сега се търгува за 6.45 за долар. По-нисък не е бил курсът му от 2011. Инвеститорите чакат новините от Фед, за да видят как ще се разположат при валутите. Новините са чудесни за кредитоискателите, тъй като цената на заемния им ресурс пада, коментира анализаторът. Индексите в Хонконг и Тайван са с процент надолу.

Притеснения има около цената на петрола – от срещата на ОПЕК е загубил 10%, като в момента лекият суров петрол се търгува за 36.40 долара за барел. Брент също е под 40 – около 39 долара

Европейските индекси също са на червено, като EUR 600 губи около процент от стойността си при откриване. Водещи в загубите са автомобилните компании като BMW и Renault.

Последни новини
Още от Пазари