Демокан: Лек ръст на турските акции

Приходите на Турция растат по-бързо отколкото дълговете, каза продуцентът на Bloomberg TV Turkey, цитирайки управителя на Турската централна банка.

Симин Демокан Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Симин Демокан Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инвеститорите внимават за предстоящото утре заявление на правителството за предстоящата икономическа реформа, както и за решението за лихвите на Федералния резерв другата седмица. Това заяви в жива връзка в предаването „В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria Симин Демокан, продуцент на Bloomberg TV в Турция. Tя говори за пазарните вълнения в Турция, както и за бъдещата политика на Турската централна банка.  

Демокан заяви, че управителят на Турската централна банка е казал, че дефицитът по текущата сметка ще остане в миналото, тъй като приходите на страната растат по-бързо от дълговете. Коридорът на лихвените проценти ще бъде стеснен, е заявил още той.

BORSA ISTANBUL се повиши с половин процент. Лирата се понижи спрямо долара до 2.90 за долар. Технологичните акции са най-печаливши, а туристическите - най-губещи, допълни тях. Застраховката срещу дефолт, която измерва кредитният риск, расте пети пореден ден – най-дългата поредица от август, каза още Демокан.

Последни новини
Още от Пазари