Hewlett Packard с 16 тримесечен спад в приходите

Hewlett Packard обяви корпоративното фискално тримесечие със спад от 9%

Централата на Hewlett-Packard в Palo Alto, California, САЩ - снимка: Tony Avelar/Bloomberg Централата на Hewlett-Packard в Palo Alto, California, САЩ - снимка: Tony Avelar/Bloomberg

Hewlett Packard съобщи, че приходите от продажби спаднаха с 9% на годишна база до 25.7 млрд. долара, което е шестнадесето тримесечно намаление на приходите в последните 17 тримесечия.

Hewlett Packard обяви корпоративните си отчети на 24 ноември за четвъртото фискално тримесечие, което приключи на 31 октомври 2015 г. А от 1 ноември 2015 г. Hewlett-Packard Inc официално се отдели от Hewlett Packard Enterprise, която отговаря за технологичната инфраструктура, софтуера, консултантски услуги, центъра за данни и финансирането.

Печалбата за приключилото в края на октомври четвърто фискално тримесечие възлиза на 1.32 млрд. долара.

Главните изпълнителни директори на двете, вече отделни компании на HP, Мег Уитман и Дион Уейслър, заявиха, че основната причина технологичният гигант да се раздели на две е, че приходите на компанията продължават да намаляват.

Поредни разочароващи данни за продажбите на компютри и слабото търсене от страна на корпоративните клиенти засегнаха в последните месеци втория по големина в света производител на компютри след китайския Lenovo

Hewlett-Packard Co. отчете печалба на акция от 0.73 долара, спрямо 0.70 долара, в сравнение с предишния период. Без еднократни ефекти печалбата на акция възлиза на 93 цента, спрямо очакванията на самата компания между 92 и 98 цента.

Акциите на хардуерната фирма загубиха в следборсовата търговия 7.45 на сто. При книжата на компанията за корпоративни клиенти за сметка на това имаше ръст от над 2 на сто.

 

PC бизнесът на HP страда от общия спад на пазара, като дори и при принтерите има намаление.

HP Inc твърди, че създава технология, която прави живота по-добър за всички. Новата компания се фокусира върху производството и продажбата на персонални компютри, принтери, мобилни устройства, индивидуални решения и услуги.  

Последни новини
Още от Пазари