Бонусите на Уол Стрийт може да паднат с повече от 10%: Stifel

Търговията с облигации, валути и суровини не носи същите приходи

Статуята на Златния бик в близост до Уол Стрийт, Ню Йорк. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Статуята на Златния бик в близост до Уол Стрийт, Ню Йорк. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Бонусите на Уол Стрийт може да паднат с 10% през тази година след спада в приходите от инструменти с фиксирана доходност и девалвацията на юана, който се отрази негативно на печалбите, каза главният изпълнителен директор на компанията за финансови услуги Stifel Financial Corp. Роналлд Крушевски. 

„Мисля, че може да паднат и с повече“, отговори Роман на въпрос, свързан с изчисленията, че бонусите на Уол Стрийт може да паднат с 5% до 10%. „Не съм сигурен, че хората са взели под внимание спада в сектора на инструментите с фиксирана доходност, който се случи през третото тримесечие“, допълни той.

Приходите от търговия с облигации, валути и суровини са отбелязали спад в цялата индустрия, което принуждава компаниите да намалят възнагражденията и да търсят начини за намаляване на разходите. Немската Deutsche Bank AG и швейцарската Credit Suisse Group AG са сред глобалните финансови институции, които обмислят намаляване на бонусите. Немската банка разсъждава върху 30% намаление, а швейцарската – 60%. 

Stifel – компания известна с това, че придибива свои конкуренти, разшири бизнеса си за управление на богатство, а също дава консултации на компании за сливания. Печалбата на базираната в Сейнт Луис финансова компания за третото тримесечие беше под оценките на анализаторите заради ръста в разходите.

„Лятото беше трудно“, каза изпълнителният директор Крушевски. „Хората забравят за Китай, девалвацията на юана и всичко, което се случи, така че годината не е непременно лоша.“

Той смята, че като цяло индустрията се представя добре. „Нека да не се оплакваме“, каза Крушевски.  

 

 

Последни новини
Още от Пазари