Акциите на Morgan Stanley се сринаха

Пазарът реагира негативно след обявяване на корпоративните резултати за Q3

Morgan Stanley headquarters are pictured in New York on April 13, 2005. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg News. Morgan Stanley headquarters are pictured in New York on April 13, 2005. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg News.

Morgan Stanley отчете корпоративна си печалба за третото тримесечие, като резултатите се разминаха с прогнозите на анализаторите. Инвестиционната банка обяви спад в приходите от търговията с фиксиран доход, като заяви, че загубата се дължи на азиатските частно-капиталови инвестиции, заяви главният финансов директор (CFO) Джонатан Прузан.

Нетната печалба на инвестиционната банка падна до 1.02 млрд. долара или 48 цента на акция, в сравнение с 1.69 млрд. долара или 83 цента, според данните от миналата година, обявени от базираната в Ню Йорк компания, в понеделник, 19 октомври.

Акциите на инвестиционната банка се сринаха с над 5.6% при отварянето на американската сесия на 19 октомври в 16:30 ч. местно време, като се търгуваха на стойности от 32.14 долара за акция.

Негативни данни Q3

Morgan Stanley се присъедини към конкурентите си Goldman Sachs Group Inc. и JPMorgan Chase & Co. при отчитане на спад в приходите от търговията с облигации през третото тримесечие. Главният изпълнителен директор (CEO) Джеймс Горман се стреми да намали инвестиционния капитал, за да увеличи възвращаемостта. Въпреки това акциите на Morgan Stanley паднаха с 19% през текущото тримесечие.

 

"Беше трудно тримесечие", заяви Девин Райън, анализатор в JMP Group Inc. в Ню Йорк, в интервю преди да бъдат обявени резултатите, имайки предвид инвестициите с фиксиран доход, валути и стоки.

 

Goldman, JPMorgan

Goldman Sachs и JPMorgan отчетoха спад в приходите от търговия с облигации през миналата седмица в четвъртък, 15 октомври, разминавайки се с прогнозите на анализаторите, докато Bank of America Corp. и Citigroup Inc. отчетоха печалби в резултат на свиване на разходите си.

Morgan Stanley публикува увеличение на приходите си от търговия с фиксиран доход само за първата половина на тримесечието, както и най-големият скок в общите приходи от търговски операции сред петте най-големи банки на Wall Street.

Реформи в мениджмънта

Инвестиционната банка възнагради Тед Пик, като го назначи за директор на глобалните продажби, което го постави начело на всички търговски операции. Пик изведе бизнеса с акции на фирмата на първо място в световен мащаб. Новият директор, който ръководи инвестициите с фиксирана доходност, валути и стоки, заложи в инвестиционната си стратегия за намаляване на инвестиционния капитал и свиване на разходите. В резултат на което постигна 10% възвращаемост на собствения капитал.

Simkowitz’s Investment Management Group, поема управлението на бизнеса по инвестиционен мениджмънт от президента на Morgan Stanley, Грег Флеминг, който запазва контрола си над бизнеса с управление на активи. Simkowitz е най-малкото брокерско подразделение на инвестиционната банка, което отчита и най-висока доходност. Флеминг постави за цел, активите на компанията да достигнат $500 млрд. долара до края на 2016 г. Това е около една четвърт повече, отколкото компанията има в момента.

Симковиц се присъедини наскоро към оперативния комитет на банката и ще докладва директно на Джеймс Горман, който е президент на банката от 2010 г. С разширяване на ролите им Пик и Симковиц ще имат по-голямо влияние върху Борда на директорите на банката.

Сделки

Банката се договори да продаде своя петролен бизнес на Castleton Commodities International LLC, която се съгласи да плати повече от $1 млрд. долара при окончателно приключване на преговорите.

Morgan Stanley е номер едно сред инвестиционните банки в търговията с акции, сочат данни на консултантската фирма Coalition, обхващащи първото полугодие, въпреки че банката е пета сред банките на Уолстрийт. 

Morgan Stanley е значително по-зависим от собствените си брокерски подразделения, след приключване на сделката със Citigroup Inc за Smith Barney. Новата компания, наречена Morgan Stanley Smith Barney, генерира около $14 млрд. долара нетни приходи. Тя има 18 500 финансови консултанти, разположени в 1000 офиса по целия свят, които обслужват около 6.8 милиона домакинства. 

Последни новини
Още от Пазари