Goldman Sachs все още с бичи настроения за Китай

Goldman Sachs все още е бичи настроена за инвестиции в Китай, въпреки че по-рано тази година Shanghai Composite се срина с 39% от пика си в средата на юни.


От инвестиционната банка намалиха целта си за индекса CSI 300 до  4000 пункта от 5000, но отбелязаха, че все още вижданията им са за ръст от 20% от сегашните нива.  В момента индексът, който следи 300 листнати компании в Шанхай и Шънджън в момента е на ниво от 3296 пункта. След едноседмична почивка между 1-7 октомрви на пазарите в Поднебесната империя, с отварянето на пазарите той записа ръст от 1,66%.


"По-ниската цел обикновено рефлектира в по-умерена, но и по-устойчива ликвидност на пазарния профил, и по-висока рискова премия в контекста на възстановяващото се инвеститорско доверие", се казва в изявлението на Goldman. "Ръстовете и спадовете на пазара не са променили нашето стратегическо виждане на А-акциите". А-акциите са деноминирани в юани акции търгувани в Китай.


Реформите в Китай за управляване на валутата имаха търсения ефект на девалвация спрямо щатския долар, и именно тези реформи създадоха спекулации за валутни войни. Действията на Китайската народна партия спрямо капиталовия пазар доведоха до много въпроси относно пазарното ориентиране на икономиката.


По повод реформите  от Goldman Sachs коментират, че "скорошните разпродажби могат да попречат на темпа на реформата на финансовите пазари, но други структурни реформи се извършват в момента, въпреки че доказателство трябва да дойде от Китай след последните управленски изненади".

Последни новини
Още от Пазари