Как се връщат в офиса служители на международни банки в Китай

Видеоконференциите станаха норма в повечето банки, дори и тези в офиса.

Плакат, указващ задължително носене на маста. Ухан, Китай. 1 май 2020г. Photographer Qilai ShenBloomberg-May1-2020 Плакат, указващ задължително носене на маста. Ухан, Китай. 1 май 2020г. Photographer Qilai ShenBloomberg-May1-2020

Китай, първият епицентър на коронавируса, бавно започва да връща служителите в офисите. Връщат се и служителите от някои чуждестранни банки.

Как се възстановява работата в офиса, какви мерки се вземат и как се управлява социалното дистанциране в някои от най-големите световни банки, работещи в Китай?

В Хонконг някои от големите световни банки също започват да връщат хората си след като градът разхлаби някои ограничения. За разлика от Сингапур, финансовият хъб на ЮИ Азия, където все още се регистрират стотици случаи дневно.

Още по темата

"Банките в Хонконг и Китай са много добре подготвени да върнат служителите си", каза Бенджамин Куинлан от Quinlan & Associates.

Повечето офиси мерят температурата на входа, хората носят маски вътре, някои компании изискват представяне на здравен код на телефона, който съобщава къде са били.

За мнозина пътуванията в Хубей, провинцията, откъдето тръгна вирусът, и Ухан са все още изключени, каза банкер от CSC Financial.

Още по темата

Многочислените заседания са забранени. Barclays ограничава срещите до половината места в залата, а JPMorgan в Хонконг три от петте места не се използват.

Видеоконференциите станаха норма в повечето банки, дори и тези в офиса.

Barclays са ограничили личните срещи.

Още по темата

В офиса се работи със социално дистанциране и не се препоръчва посещаване на други етажи от сградата. В помещения с много работещи се монтират пластмасови прегради, казва Citigroup.

Citigroup смята да купи роботи за почистване на пода в Хонконг.

Не се използват климатици.

Не се допускат доставчици на храна в офиса.

HSBC поиска служителите да променят часа на идване на работа и почивките, за да не се засичат на входа.

Източник: Bloomberg.

Последни новини
Още от Новини