Обама: Действията на Тръмп срещу коронавируса са катастрофални

Потвърдените случаи на коронавирус в САЩ до момента са близо 1.3 млн.

Бившият президент на САЩ Барак Обама. Снимка: Jayme Gershen/Bloomberg Бившият президент на САЩ Барак Обама. Снимка: Jayme Gershen/Bloomberg

Бившият президент на САЩ Барак Обама отправи остри критики срещу Доналд Тръмп относно действията за справяне с разпространението на коронавируса в страната. Обама определи действията на Тръмп като „абсолютна хаотична катастрофа“, съобщава Bloomberg.

Тези коментари вероятно са най-суровата критика, която Обама е отправял досега към наследника си в Белия дом. Според критиците американското правителство е загубило ценно време през февруари, като не е увеличило тестовете за коронавирус, докато болестта се е разпространявала с бързи темпове в Европа. Към момента САЩ е страната с най-голям брой потвърдени случаи на коронавирус в света и вече са близо 1.3 млн. Броят на починалите е над 78 хил.

Критиките на Обама са отправени в телефонен разговор с негови бивши сътрудници, за което първо съобщиха от Yahoo News.

Още по темата

Все пак Тръмп защитава правотата на действията си за справяне с коронавируса и често подчертава решението си от 31-ви януари за налагането на ограничения върху пътуванията, чрез които се забрани влизането на чужденци, които са били в Китай, на територията на САЩ.

„Реакцията на Тръмп срещу коронавируса е безпрецедентна и спаси живота на много американци“, коментира прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани.

Също така преди дни Обама подчерта голямото значение на президентските избори през ноември.

„Излизаме срещу битка не само срещу конкретен човек или политическа партия. Излизаме в битка срещу дългосрочните тенденции, според които да си егоист, да създаваш противопоставяне и да виждаш врагове е правилнo", коментира Обама.

 

 

Последни новини
Още от Новини