Emirates отчита спад от 28% на годишната си печалба

Сред причините е силно негативното влияние на пандемията върху авиационната индустрия

Снимка: Christopher Pike/Bloomberg Снимка: Christopher Pike/Bloomberg

Базираната в Дубай авиокомпания Emirates Group отчита спад от 28% на печалбата си за финансовата 2019 г. заради тежките удари на коронавируса върху авиационната индустрия от март, съобщава Bloomberg.

Нетната печалба на компанията за 12-месечния период до 31-ви март се понижава до 1.7 млрд. дирхама (463 млн. долара) от 2.3 млрд. дирхама спрямо предходната година, се посочва в официална позиция на Emirates. Годишните приходи намаляват до 104 млрд. дирхама в резултат от затварянето на самолетни писти на Международното летище в Дубай през първото тримесечие на финансовата година и влиянието на коронавирусната пандемия през четвъртото тримесечие.

Още по темата

Финансовите резултати от месец март са предизвикани от отменените полети заради ограничителните мерки на много държави срещу коронавируса, отбелязват от компанията. Печалбата на компанията през март е с над 1.5 млрд. дирхама под предварителните очаквания, а групата е загубила над 3.4 млрд. дирхама в приходи.

Emirates Group, която включва превозвача Emirates и компанията за поддръжка на самолети Dnata, не е декларирала дивидент за финансовата година.

„Emirates e предприела различни мерки за управление на бизнеса си по време на тази криза, включително и стъпки за свиване на разходите“, се посочва още в позицията на групата.

Последни новини
Още от Новини