Zoom направи първото си придобиване

Целта на Zoom е чрез сделката да повиши поверителността за потребителите на платформата

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Компанията за видео комуникация Zoom придобива фирмата Keybase, която предоставя услуги за споделяне на файлове и защита при пращането на съобщения. Чрез сделката Zoom цели да засили криптирането заради притеснения относно поверителността на данните, съобщава Bloomberg.

Придобиването е първото в историята на Zoom, а така компанията се приближава до целта си да се превърне в най-популярния инструмент за конферентни разговори. Това става ясно от официалната позиция на базираната в Сан Хосе компания. Финансовите параметри по сделката не са разкрити.

Още по темата

Keybase прави платформи за съобщения, които осигуряват най-високия стандарт на криптиране. По този начин само изпращащият съобщението и получателят могат да видят информацията, която обменят. Zoom, чието приложение привлича по 300 млн. потребители в световен мащаб дневно, набра сериозна популярност в условията на пандемията от коронавирус. Но проблемите по отношение на сигурността и поверителността накараха някои компании и организации да забранят Zoom за провеждането на срещи по дистанционен път.

Експертите от Keybase ще помогнат на Zoom да разработи нови възможности за своята платформа.

Последни новини
Още от Новини