Великобритания може да разхлаби мерките срещу коронавируса от понеделник

Новата цел на Лондон е да се правят по 200 хил. теста за коронавирус на ден

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Мерките за ограничаването на разпространението на коронавируса във Великобритания вероятно ще бъдат разхлабени от понеделник, заяви министър-председателят на страната Борис Джонсън. Той обяви, че ще бъдат разкрити подробности през този уикенд, съобщава Bloomberg.

В британския парламент Джонсън коментира, че ще обяви началото на следващия етап от стратегията за борба с коронавируса в неделя, като ще направи официално изявление. Правителството обяви, че планът за премахването на ограничителните мерки включва стартирането на специална програма за следене и идентифициране на случаите на коронавирус.

Още по темата

В британския парламент Джонсън заяви, че е необходимо тестовете за коронавируса да се увеличат до 200 хил. на ден до края на този месец. Сега в страната се правят по 108 хил. теста на ден.

Британският премиер, който бе болен от коронавирус, е под засилен натиск относно отварянето на икономиката. Той понесе остри критики, че реагирал бавно на заплахата от коронавируса. В момента Великобритания е с най-високия брой на смъртни случаи в Европа, след като изпревари по този показател Италия във вторник.

‚Хората искат да видят добре обмислена програма, която да продължи да ограничава разпространението на заразата, но същевременно да позволи рестартирането на икономиката“, заяви Джонсън.

Той обясни, че всички предстоящи промени ще бъдат направени на база на последните данни на научния екип на страната за борба с вируса.

Последни новини
Още от Новини