Apple отлага производството на четири iPhone модела

Все пак очакванията са, че компанията ще пусне новите устройства на пазара до края на 2020 г.

Снимка: Mark Abramson/Bloomberg Снимка: Mark Abramson/Bloomberg

Американската технологична компания Apple отлага с месец производството на най-новите iPhone модели, които по план ще бъдат пуснати на пазара през тази година, съобщава The Wall Street Journal, като се позовава на запознати с промените източници. Решението на Apple е показателно, че коронавирусната пандемия отслабва световното потребителско търсене и нарушава производството в Азия, която е сърцето на веригата на доставки на потребителска електроника.

Apple планира да пусне на пазара четири нови iPhone модела през тази година. Устройствата, някои, от които ще са с достъп до новата 5G мрежа, ще са на различна цена и с различен размер. Два от моделите ще са по 6.1 инча, а другите два ще са съответно – 5.4 инча и 6.7 инча.

Още по темата

Годишното подновяване на продуктите на Apple движи голяма част от продажбите на iPhone устройства през цялата година. Така новите телефони се превръщат съществена част от бизнес сегмента, който отговаря за над 50% от приходите на компанията.

Големите очаквания на инвеститорите относно новата 5G мрежа изпратиха цената на акциите на Apple на рекордно високи нива, преди пандемията да нанесе тежки удари.

Обикновено Apple представя нови iPhone модели в средата на септември и започва да ги продава в края на месеца. За да се случи това, Apple започва масовото производство в началото на лятото. През тази година Apple ще произвежда някои от телефоните в периода между юли и септември, но масовото производство ще се забави с около месец, твърдят източниците на The Wall Street Journal.

Американската компания е понижила броя на телефоните, които планира да произведе през втората половина на тази година, с поне 20%. Очаква се базираната в Купертино компания да представи финансовите си резултати за изминалото тримесечие в четвъртък.

Междувременно Foxconn Technology Group, който е най-големият доставчик на части за Apple, е спрял да наема нови служители в завода си в китайския град Джънджоу от няколко седмици

Последни новини
Още от Новини