Tesla връща част от служителите си на работа

Американската компания планира да възобнови частично операциите си в завода във Фремонт

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla призова част от служителите си да се върнат на работа в предприятието за сглобяване на превозни средства в САЩ от следващата седмица. Това означава, че служителите на Tesla ще започнат работа на място, преди да изтече крайният срок на препоръките на местната власт за оставане по домовете, съобщава Bloomberg.

От ръководството на компанията са заявили на част от персонала, който отговаря за операциите по боядисване, да се яви в завода във Фремонт, Сан Франциско на 29-ти април. От Tesla са отправили молба към служителите да уведомят дали планират да се явят на работа в завода. Представители на Tesla засега отказват коментар по темата.

Още по темата

Първоначално от Tesla бяха уведомили служителите си, че планират да възобновят производствените си операции в САЩ от 4-ти май, като очакванията са мерките срещу разпространението на коронавируса в Сан Франциско да бъдат премахнати на 3-ти май.

Производителят на електрически автомобили влезе в спор с местната власт във Фремонт преди месец относно това дали заводът трябва да затвори изцяло спрямо въведените мерки в средата на март.

В предприятието се произвежда всеки от ключовите за Tesla модели, сред които са Model 3, Model X, Model S и Model Y. Анализаторите от финансовата компания Credit Suisse изчисляват, че затварянето на фабриката е довело до изтриването на 300 млн. долара на седмица.

В момента продължава дебатът кога точно ще е безопасно автомобилните компании да отворят отново заводите си, но засега индустрията е разделена. Автопроизводителите Toyota, Volkswagen и Hyundai настояват да отворят предприятията си в началото на следващия месец, но някои синдикати предупреждават, че това би било твърде рано и представлява риск за служителите.

Последни новини
Още от Новини