САЩ удължават договорите си с повечето спонсори за Олимпиадата

Предложението на Олимпийския комитет на САЩ е споразуменията да бъдат удължени до 5-ти септември 2021 г.

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Американският олимпийски и параолимпийски комитет предлага да удължи договорите с повечето си корпоративни партньори без допълнителни такси до Олимпийските игри в Токио през 2021 г., които бяха отложени заради коронавируса. По този начин спонсорите ще избегнат допълнително напрежение заради отложеното спортно събитие, съобщава Bloomberg.

Олимпийският отбор на САЩ е изпратил писма до 17 от 20-те си спонсора, като им дава право да удължат споразуменията до лятото на 2021 г., твърдят анонимни източници на Bloomberg, запознати с процеса. Ако компаниите приемат предложението, договорите ще са със срок до 5-ти септември 2021 г, когато приключват Параолимпийските игри.

Още по темата

“Партньорите на САЩ търсят яснота относно нашите отношения и удължаването на договорите. Всеки отделен случай ще е различен, но сме поели ангажимента за този процес и се стремим да намерим решенията и възможностите, които да позволят на нашите партньори да продължат да подкрепят атлетите на САЩ по пътя им към Токио“, заяви Сара Хиршланд, изпълнителен директор на комитета.

Настоящите споразумения с 20-те спонсора на САЩ, сред които са Nike, Ralph Lauren и Kellogg, изтичат в края на тази година. Отлагането на Летните олимпийски игри в Токио създаде голямо объркване по отношение на договорите със спонсорите и тяхното потенциално удължаване. Решението на САЩ да предложат на повечето си спонсори удължаване на договорите е в съответствие и с позицията на Международния олимпийски комитет.

Последни новини
Още от Новини