Автомобилните компании възобновяват производството си в Европа

Audi отвори отново завода си в унгарския град Гьор

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германската компания Audi, която е собственост на Volkswagen, е сред автомобилните производители, които започват поетапно да отварят предприятията си в Европа, съобщава Bloomberg. 100 служители в завода на Audi в унгарския град Гьор, който е един от най-големите в света за производство на двигатели, се връщат на работа, обявиха от компанията.

Автомобилните производители се изправят пред редица предизвикателства, след като правителствата в Европа въведоха мерки за ограничаването на разпространението на коронавируса. „За компаниите в бранша всичко това може да означава 3 млн. пропуснати продажби на автомобили през тази година в Европа или с 60 млрд. евро по-ниски приходи“, прогнозира Майкъл Дийн, анализатор в Bloomberg Intelligence.

Още по темата

Вече някои правителства и корпорации обмислят стратегии за поетапното премахване на ограничителните мерки. В Германия канцлерът Ангела Меркел ще обсъди потенциалните стъпки за отслабване на мерките с лидерите на германските провинции. Целта на преговорите е да се уточни кога точно някои от най-големите автопроизводители ще могат да възобновят производството си в страната.

Междувременно Renault възобнови частично операциите си в Португалия. Също така компанията планира да възстанови част от дейността си в Румъния от 21-ви април, обяви говорител на Renault.

Последни новини
Още от Новини