Goldman очаква печалбите на компаниите от S&P 500 да не нараснат през 2020 г.

Сред причините за понижената прогноза са рисковете от коронавируса

Снимка: Griselda San Martin/Bloomberg Снимка: Griselda San Martin/Bloomberg

Финансовата компания Goldman Sachs понижи прогнозата си за компаниите от американския индекс S&P 500 и очаква тази година да няма растеж на печалбите им, съобщава Bloomberg. Междувременно страховете от потенциалното негативно влияние от разпространението на коронавируса се задълбочават.

„Понижената ни прогноза е породена от силния спад на икономическата активност в Китай през първото тримесечие на тази година, по-слабо търсене за американските износители и сътресения във веригата на доставки, понижената икономическа активност в САЩ и повишената несигурност“, коментира портфолио стратегът Дейвид Костин, цитиран от MarketWatch.

Той очаква средната печалба на акция в S&P 500 да е 165 долара, което е по-ниско от предишната му прогноза за 174 долара на акция. Сегашната прогноза означава нулев растеж на печалбата.

Още по темата

Също така Германия обмисля въвеждането на стимули, които да ограничат икономическото въздействие от коронавируса.

За първи път бяха регистрирани повече случаи на заразени с коронавирус извън Китай в сравнение с броя на случаите в азиатската страна. Починалите от коронавирус в глобален мащаб вече са над 2800, случаите на заразени са повече от 82500.

Последни новини
Още от Новини