Япония отменя мащабно спортно събитие заради коронавируса

Най-големият маратон в Япония няма да се състои, след като бяха отменени и други спортни събития в различни части на Азия

Снимка: Alan Crowhurst/Bloomberg News Снимка: Alan Crowhurst/Bloomberg News

Япония отменя най-големия маратон за непрофесионални бегачи в страната заради разпространението на коронавируса, което принуждава редица градове и институции да отменят мащабни събития, съобщава Bloomberg, като се позовава на японското издание Tokyo Shimbun.

Над 38 хил. състезатели се бяха записали за маратона, който трябваше да се проведе на 1-ви март. Говорител на организацията зад маратона коментира, че това не е окончателно решение и се обмислят и други варианти.

„Разочароващо е, че се отменя това събитие“, коментира Акари Терел, един от записалите се в маратона състезатели.

Още по темата

Очаква се да се проведат други подобни състезания в японската столица, тъй като този маратон се явява като подготовка за професионалните бегачи за Олимпиадата.

През последните месеци се отменят или отлагат големи събития заради коронавируса. Сред засегнатите мероприятия са международният турнир по ръгби в Хонконг и годишното шоу с яхти в Сингапур.

Японският министър-председател Шиндзо Абе на няколко пъти през февруари заяви, че Летните олимпийски игри в Токио няма да бъдат отменени или отложени въпреки страховете от коронавируса. Към момента заразените са десетки хиляди, а влиянието върху пътуванията и туризма в Азия е силно негативно.

Последни новини
Още от Новини