Правителството обеща да не се правят промени в Наредба Н-18 без одобрението на бизнеса

Премиерът Борисов нареди на Горанов веднъж седмично да разговаря с една браншова организация

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви днес, че докато не се постигне пълно съгласие по текстовете за промени в Наредба Н-18 за касовите апарати, промените няма да се правят, съобщава Investor.bg.

"Създадени са множество работни групи, които отчитат спецификата на отделните бизнес процеси. Няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус с всички", каза той на днешното правителствено заседание, цитиран от БНР.

От своя страна премиерът Бойко Борисов поиска гаранции, че няма да се ощети дребният бизнес и разпореди финансовият министър всяка седмица да провежда по една среща със съсловна организация. 

"Да премахнем проблемите и притесненията им. Целта на тази система за управление е да премахнем черния или сивия сектор, нека сив да го наричаме, но в никакъв случай това не трябва да се отрази на малките и средните съсловни организации. Когато ги убедиш, тогава ще убедиш и мене", каза премиерът.

Припомняме, че в края на януари протестиращи от цялата страна, представители на малкия и среден бизнес се събраха пред сградата на НС в знак на протест срещу наредба Н-18 за касовите апарати.

Според недоволните бизнесът им е заплашен, „а той е гръбнакът на икономиката“.

Недоволството бе породено от влизащите в сила промени в подзаконовия нормативен акт, които силно затрудняват работата на бизнеса.

Последни новини
Още от Новини