Тръмп от Давос: Заплахата с мита ще осигури сделка с Европа

Американският президент смята, че европейските лидери нямат друг избор, освен да сключат сделка със САЩ

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп изрази увереност, че САЩ ще постигнат ново търговско споразумение с Европа, аргументирайки се, че лидерите в региона нямат друг избор, освен да сключат сделка на фона на заплахата, че могат да бъдат въведени мита върху вноса на автомобили в САЩ, съобщава The Wall Street Journal.

Тръмп освен това каза, че е имал „страхотен разговор“ с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен в кулоарите на Световния икономически форум във вторник.

"Казах: вижте, ако не получим нищо, ще трябва да предприема действия и това ще бъдат много високи мита за автомобилите и други неща, които идват в страната ни", припомни Тръмп какво е казал на Урсула фон дер Лейен по време на интервю за CNBC, излъчено в сряда сутринта.

Още по темата

Но той добави, че инвеститорите не трябва да изпадат в паника при перспективата за мита за европейските автомобили.

„Ще сключим сделка, защото те нямат избор ”, каза още Тръмп.

Американският президент поднови заплахите си за въвеждане на мита за автомобилите, произведени в Европа, в интервю във вторник за The Wall Street Journal. Той добави обаче, че е оптимист относно търговските преговори с Европа.

На втория ден от икономическия форум в Давос Доналд Тръмп е закусил с представители на различни бизнеси при затворени врати. Тръмп е изтъкнал, че намаляването на данъците, дерегулацията и търговската сделка са неща, за които той се е погрижил да предостави на корпоративния сектор.

 

Последни новини
Още от Новини