Продажбите на електромобили на Tesla достигат рекордни нива през изминалото тримесечие

Компанията възлага големи надежди на китайския пазар през 2020 г.

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla е доставил рекордните 112 хил. превозни средства през последното тримесечие на 2019 г. Купувачите са бързали да се възползват от субсидиите при покупката на електрически автомобил на няколко пазара, съобщава Bloomberg.

Компанията е продала 92 550 версии Model 3 и 19 450 електромобила Model S и Model X през изминалото тримесечие, отбелязват от Tesla в официална позиция. През третото тримесечие компанията е продала близо 97 хил. превозни средства, което е предходният рекорд в рамките на едно тримесечие. Така за 2019 г. Tesla е продала общо 367.5 хил. електрически автомобила.

Още по темата

Също така Tesla има добри новини от Китай. Произведените електромобили Model 3 в новия завод на Tesla в Шанхай ще са част от системата с държавните субсидии на Китай. Освен това седаните на компанията, които са сглобени в азиатската страна, ще бъдат освободени от данък продажба.

Според ръководството на Tesla Китай може да се превърне в най-големия пазар за Model 3.

Международните продажби на Model 3 започнаха в началото на 2019 г. и са ключова част от общите продажби на компанията през изминалата година. През октомври автопроизводителят обяви, че приходите му на американския пазар са се повишили с близо 40% през третото тримесечие на 2019 г. на годишна база.

Последни новини
Още от Новини