Майкъл Блумбърг отговори на критиките, че се опитва да купи изборите

Американският бизнесмен заяви, че се отличава от другите кандидати, тъй като сам финансира кампанията си

Майкъл Блумбърг. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Майкъл Блумбърг. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Кандидат-президентът от Демократическата партия в САЩ Майкъл Блумбърг отговори на острите критики на сенатора от щата Масачузетс Елизабет Уорън и други политически опоненти. Те обвиниха Блумбърг, че си купува изборите, като си самофинансира кампанията. Американският бизнесмен коментира, че те са имали същата възможност като него в живота, за да забогатеят, съобщава Bloomberg.

Бившият кмет на Ню Йорк заяви в интервю за CBS, че не идва от заможно семейство и е спечелил парите си с труд. „Моите конкуренти също са имали възможността да правят много пари“, твърди той.

„Аз правя същото като тях. Единственото изключение е, че аз използвам собствените си пари за кампанията“, обяснява Блумбърг.

Още по темата

Блумбър е основател и мажоритарен собственик на Bloomberg LP.

Бившият кмет на Ню Йорк обяви, че възнамерява да финансира предизборната си кампания изцяло със свои средства. Към момента е платил над 64 млн. долара за телевизионни реклами, показват данни на Advertising Analytics.

Блумбърг коментира и притесненията, че журналистите на Bloomberg не могат да разследват демократите. „Журналистите получават заплата, но с нея идват някои ограничения и отговорности“, заяви той.

Последни новини
Още от Новини