Софиянци избраха Йорданка Фандъкова

Тя събра малко над 50% от гласовете

Йорданка Фандъкова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Йорданка Фандъкова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Йорданка Фандъкова печели изборите за кмет на София и ще продължи да управлява столицата в следващите 4 години. Това сочат данните от Exit Poll на "Gallup International" към 19 часа, съобщава Bulgaria on air.

Издигнатата от ГЕРБ Фандъкова събира 50.9% от вота на софиянци на днешния балотаж. За нейната съперничка Мая Манолова са гласували 42.7% от отишлите до урните. 6,4% от избирателите са избрали опцията "Не подкрепям никого".

Йорданка Фандъкова бе избрана за кмет на София през 2009 година. Оттогава тя винаги печелеше вота за столицата още на първи тур – на изборите през 2011 и през 2015 година.

Преди седмица тя събра 36.37% от гласовете срещу 27.79% за Мая Манолова на първия тур. Това наложи балотаж в столицата за първи път от 2003 година насам.

Балотажи се проведоха в общо 196 общини в страната. На втори тур кметовете се избират в 18 областни града, сред които и трите най-големи - София, Пловдив и Варна.

Последни новини
Още от Новини