Imoti.net стартира магистратура „Брокерство и оценяване на недвижими имоти“ във ВУЗФ

Обучението в новата специалност е в задочна форма, а приемът вече е отворен

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Водещият сайт за недвижими имоти Imoti.net стартира магистърска програма „Брокерство и оценяване на недвижими имоти“ във Висшето училище по застраховане и финанси. Обучението е част от мисията на Imoti.net за повишаване качеството на услугите в сектора недвижими имоти и е в унисон с дългосрочната образователна кауза на Investor Media Group, част от която са сайтът и ВУЗФ.

„Бизнесът с имоти заема значителен дял в българската икономика и професионалната подготовка на експертите в този сектор е от огромно значение. С участието си в тази магистратура imoti.net добавя натрупания си опит от двайсетгодишната история на сайта. Така от регистратор на процесите в сектора се превръща в активен мотиватор за развитието му“, обясни Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net.

С новата магистърска програма Imoti.net надграждат дейностите си, които целят да стимулират развитието на бизнеса с имоти. Вече четири години сайтът реализира проекта „Годишни награди на Imoti.net”, който насърчава добрите практики в сектора. Чрез поредицата „Доверен брокер“ потребителите на Imoti.net могат да получат ценни съвети за това как да разграничат коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.  

Целта на магистърската програма „Брокерство и оценяване на недвижими имоти“ е да подготви професионалисти, които да работят на пазара на недвижими имоти. Обучението в новата специалност е в задочна форма. Пo време на него магистрите ще изучават основи на финансите, счетоводството, застраховането и маркетинга. Те ще имат възможност да усвоят и тънкостите на търговското право, бизнес статистиките и инвестициите, с помощта на които ще бъдат успешни в бъдещата си кариера на брокер и/или оценител на недвижими имоти. Сред дисциплините в учебната програма са още „Пазари на недвижими имоти“, „Правни аспекти на търговията с недвижими имоти“, „Управление на продажбите“, Управление на портфейл“, „Финансови показатели при анализа на недвижими имоти“ и други. 

Специалността предлага придобиване на магистърска степен при завършване, но и възможност да се завърши само един от курсовете – за брокер или за оценител на недвижими имоти и да се получи сертификат за усвоените знания и умения.

Сред преподавателите в новата магистърска програма „Брокерство и оценяване на недвижими имоти“ са едни от водещите експерти в България, сред които доц. д-р Маню Моравенов, проф. д-р Боян Дуранкев, доц. Любка Ценова и доц. д-р Даниела Илиева. 

Повече за програмата може да намерите ТУК
Документи за прием в новата специалност се приемат до 25 октомври. 

Последни новини
Още от Новини