Ураганът Дориан може да струва над 7 млрд. долара на Бахамите

Най-големи са щетите на островите Абако и Гранд Бахама

Снимка: Zack Wittman/Bloomberg Снимка: Zack Wittman/Bloomberg

Ураганът Дориан премина през Бахамските острови и нанесе тежки щети. Той може да струва на островната държава близо 7 млрд. долара по отношение на застрахованите и незастрахованите загуби, пише Bloomberg, като се позовава на изчисления на фирмата за управление на риска Karen Clark.

Прогнозните изчисления включват щети върху търговски и индустриални имоти, както и разходи за нарушаване на бизнес операции, посочва компанията в доклада. Данните не включват материални щети върху автомобили или инфраструктурата.

Дориан премина през Бахамските острови като буря от 5-та степен, като уби 20 души на остров Абако. В момента ураганът се насочва към Северна и Южна Каролина. Най-големите поражения на Бахамите са на островите Абако и Гранд Бахама, сочат данните на Karen Clark. Анализатори във финансовата компания UBS изчисляват, че бурята може да е причинила застраховани загуби на стойност 10 млрд. долара, което е под първата прогноза на банката за 25 млрд. долара.

Още по темата

„Дориан ще остане в историята като най-голямата катастрофа в региона, не само заради рекордно високата скорост на вятъра, но и защото бурята бушуваше в Абако и Гранд Бахама в продължение на над 24 часа“, отбелязва Karen Clark в доклада си.

Последни новини
Още от Новини