Tesla ще прави соларни панели и в Европа от 2020 г.

Това обяви Илон Мъск в профила си в Twitter

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Natan Dvir/Bloomberg Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Natan Dvir/Bloomberg

Американската компания Tesla ще разшири бизнеса си със соларни технологии в Европа от следващата година, написа изпълнителният директор Илон Мъск в профила си в Twitter, съобщава Bloomberg.

Tesla Solar използва керемиди на покрива с вградени соларни батерии, като по този начин домакинствата превръщат слънчевата енергия в електричество. В момента потребителите могат да купуват или взимат под наем технологията.

Новите по-ниски цени на Tesla са изключително изгодни за потребителите, особено ако живеят в щат с високи разходи за електричество, обяснява Мъск. „Закупуването е по-добрата опция, но и при взимането под наем също се спестяват много пари“, пише Мъск в социалната мрежа.

Tesla основа соларното си подразделение през 2016 г., като част от програма за чиста енергия. Преди месец милиардерът обяви, че производството на Tesla Solar се засилва и се надява да произвеждат по 1000 соларни покрива на седмица до края на годината.

Според данни от миналата година технологията не бележи голям успех в САЩ, като компанията е покривала средно между 3 и 5 домакинства на седмица. Именно поради това Мъск насочва вниманието си към Европа, смятат анализатори.

Последни новини
Още от Новини