Директорът на Siemens обвини Тръмп в расизъм

Бивш депутат от ХДС също коментира последните провокативни изявления на президента на САЩ

Изпълнителният директор на Siemens Джо Кезер. Снимка: Aaron M. Sprecher/Bloomberg Изпълнителният директор на Siemens Джо Кезер. Снимка: Aaron M. Sprecher/Bloomberg

Изпълнителният директор на германската компания Siemens Джо Кезер заяви, че Тръмп е символ на расизма, след като каза на четирима представители на Демократическата партия „да се върнат, откъдето са дошли“, пише Bloomberg.

Кезер, който е един от най-влиятелните бизнес лидери в Германия, написа в профила си в социалната мрежа Twitter, че е отчайващо, че „най-важната политическа фигура в света се е превърнала в лицето на расизма“.

“Дълги години живях в САЩ. Тогава усетих свобода, толерантност и широкоскроеност, както никога преди“, пише Кезер в публикацията си. Една от предишните длъжности на мениджъра беше в подразделение на Siemens в Сан Хосе, Калифорния.

Бившият германски депутат Рупрехт Поленц коментира, че ще се наложи Германия да приеме американският президент обратно. Един от предците на Тръмп е емигрирал в САЩ през 1880 г.

Поленц, който е член на Християндемократическия съюз в Германия, обърна внимание на партийното мероприятие на Тръмп в Грийнвил в сряда. Тогава привърженици на президента скандираха „върни я обратно“, като визираха представителката на Демократическата партия Илхан Омар, която е родена в Сомалия.

Последни новини
Още от Новини