Tesla се готви да увеличи производството си в Калифорния

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg Technology

Снимка: Jeff Kowalsky/Bloomberg *** Local Caption *** Tim Kuniskis Снимка: Jeff Kowalsky/Bloomberg *** Local Caption *** Tim Kuniskis

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

САЩ стартират търговско разследване срещу френския план за облагане с данъци на технологичните компании. Търговският представител Робърт Лайтхайзър има до една година да проучи дали планът ще навреди на американските тех компании и да предложи решение. Така нареченото разследване 301 е същият инструмент, който президентът Тръмп използва срещу Китай, за да наложи мита върху китайските стоки на основания предполагаема кражба на интелектуална собственост от страна на Китай.

Плановете на Facebook да създаде своя собствена валута Libra не се приемат особено ентусиазирано от американските законодатели. По време на изслушване пред Комисията по финансовите услуги на Камарата гуверньорът на американския Федерален резерв Джером Пауъл заяви, че има сериозни опасения за предложената от Facebook криптовалута. Той каза, че представители на централната банка са се срещали с представители на Facebook преди компанията да обяви плановете си миналия месец и че регулаторът проучва въпроса в момента.

Tesla планира да увеличи производството си на автомобили във фабриката в Калифорния и в момента отново е в процес на наемане на персонал след рекорден брой доставки през миналото тримесечие. Във вътрешен имейл автомобилният президент на Tesla Жером Гийен казва, че производителят на електромобили се подготвя да увеличи производството във фабриката във Феърмонт. Планът изразява увереността на Tesla, че търсенето на Model 3 е устойчиво.

 

 

Последни новини
Още от Новини