Следващите равнища на съпротива за златото са $1550 - $1570

Юрг Кийнер, управляващ директор и главен инвестиционен директор в Swiss Asia Capital

Кюлче злато от 1кг. с печат на Argor-Heraeus SA, Будапеща, Унгария, 10 март 2016. Снимка: Akos Stiller/Bloomberg Кюлче злато от 1кг. с печат на Argor-Heraeus SA, Будапеща, Унгария, 10 март 2016. Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

Юрг Кийнер, управляващ директор и главен инвестиционен директор в Swiss Asia Capital, коментира прогнозата си за златото.

Според него последният ръст в цената на златото с около 9-10% не може да се определи като "треска за злато", а по-скоро като естествен процес.

След 7 годишен период на консолидация и търговия между около 1250 и 1350 долара за тройунция златото просто стана твърде евтино и затова виждаме да се търгува в повишение.

По думите му в момента в смета има 13 трилиона долара отрицателна доходност на държавен дълг и това число расте много бързо.

Според Кийнер златото остава добро място за преместване на вложенията от акции или облигации с цел защита на портфолиото.

Още по темата

Той посочи, че през последните пет години централните банки в Югоизточна Азия са натрупали голямо количество злато за много кратко време.

Това поставя под натиск късите позиции на пазара и пазарът на деривати е такъв, че в областта на благородните метали, той е под риск.

Кийнер посочи, че нивото на съпротива на златото от около 1370-1380 долара в момента става ниво на подкрепа. Следващите равнища на съпротива според него ще са чак към 1550 - 1570 долара.

Последни новини
Още от Новини